مقايسه ریز پردازاندهintel , amd
 
بزرگترین وبلاگ دانلود و ارائه مقالات رشته کامپیوتر
دانلود پروژه های رشته کامپیوتر و ویژوال بیسیک
جمعه 15 مهر 1390برچسب:, :: 17:27 ::  نويسنده : سید رضا هاشمیان Mr.Anderson

 

ریز پردازانده(:(cpu

 

n      ریزپردازنده برای کامپیوتر مانند مغز برای انسان است،به ریز پردازنده واحد پردازش مرکزی یاcpu نیز می گویند.

 

n     مقایسه  Amd و Intel

n      در مقایسه کلی در مدلهای مساوی از این دو سری می توان گفت که کش CPU های Intel بیشتر از AMD است. CPU های Intel کارهای موازی را بهتر انجام می دهند ولی اگر دو مدل مساوی از این دو مارک را در کنار هم بگذاریم CPU های Intel بین 50 تا 100 هزار تومان در مدلهای بالا گرانتر از AMD هستند.

n      نمی توان گفت کدام CPU برای چه کاری بهتر است. اگر نرم افزاری بر اساس معماری و تواناییهای Intel طراحی شده باشد در صورت استفاده از Intel بهتر می توانید با آن کار کنید. اگر بازی یا برنامه بر اساس دستورات AMD طراحی شده باشد AMD آن را بهتر اجرا می کند.
به طور کلی
AMD به دلیل قیمت پایین تر بهتر از Intel است. در واقع شما با یک هزینه ثابت می توانید CPUی قویتری از سری AMD نسبت به Intel تهیه کنید.
مسائل دیگری را هم باید در نظر گرفت و ان این است که مادربردهای
Intel با امکانات مساوی معمولا گرانتر از AMD‌ هستند

 

n      در سال 1999 وقتی AMD اولین پردازنده 1 گیگاهرتزی رو عرضه کرد و اینتل مجبور شدند برای حفظ بازار پردازنده پنتیوم 4 را که هنوز مراحل طراحیش تموم نشده بود را ارائه کنند خوب کلاک این پردازنده ها از 1.2 گیگاهرتز شروع میشد ولی در عمل از 1گیگاهرتزی های AMD ضعیف ترر بودند ، از اینجا دعوای اینتل و AMD سر سرعت و کارایی شروع شد و لی با این حال که پردازنده های K7 قویتر از پنتیوم 4 بودند . که I ntel از Amd عقبافتاد و در سال 2002 وقتی پردازنده های سری ATHLON XP رو عرضه میکرد روش نامگذاری رو تغییر داد و هر پردازنده رو با توجه به نتایجی که در بنچمارکها داشت با پردازنده های اینتل مقایسه کرد و چون مثلا 1800+ از پنتیوم 1800 در مقایسه ها بهتر عمل کرده بود اسمش رو گذاشت 1800+ در حالیکه ٿرکانسی حدود 1.5 گیگاهرتز داشت .

n       و از اون زمان به این رویه ادامه داد البته بعد ها که پردازنده های دو هسته ای اومدند و یا معماری اینتل به کلی تغییر کرد AMD همچنان با همون معیار قدیمی به کارش ادمه داد .

 

n     شروع توزیع پردازشگرهای دو هسته ای:

n      ماجرا ز آنجا شروع شد که تیم طراحی Intelدر کورس رقابت برای بالا بردن سرعت پردازش پردازنده به مشکلات بزرگی از جمله مصرف بالای آنها ،تولید فراوان حرارت و همچنین در بالاترین درجه اهمیت قرار گرفت سرعت پردازش روبرو شد که عملا دسترسی به سرعت های بالاتر از 4 گیگاهرتز را غیر ممکن می ساخت .
در این لحظه بود که پردازنده Intel Core Due با ساختاری کاملا متفاوت ابتدا برای لپ تاپ ها و پس از تغییراتی با نام Intel Core 2 Due برای کامپیوترهای دسک تاپ معرفی شد.
ساختار این پردازنده بطور کامل با تکنولوژی بکار رفته در پردازنده های P4 متفاوت است و بر مبنای تکنولوژی کم مصرف Pentium M بوده که آن نیز بر مبنای تکنولوژی Pentium 3 می باشد

n      شرکت AMD  در سالهای اخیر همواره حداقل یک گام از اینتل جلو بوده است و با ارائه پردازنده های Athlon 64 به مقابله با P4 برخاسته بود جائیکه این سری از پردازنده ها از تکنولوژی های متفاوتی با اینتل برخوردار بودند که بزرگترین آن، استفاده از فناوری HTT و یا Hyper Transport Technology میباشد.

n       

n      بطور خلاصه CPU جهت تبادل اطلاعات با قطعات دیگر:

n      استفاده از پل شمالی و ارتباط غیر مستقیم CPU و RAM که در پردازنده های P4 معمولی استفاده می شود (پل شمالی و پل جنوبی در اصل قطعاتی از Main هستند که وظیفه مسیر دهی ترافیک دیتاها از یک باس شبکه به باس دیگر را برعهده دارند، که معمولا پل شمالی دارای ترافیک سنگین تری است(.

n      CPU های   Intelبرای اتصال به حافظه به سایر قسمت های Main احتیاج به برقراری ارتباط با پل شمالی دارند که پل شمالی توسط تولید کننده Clock (که در درون پل شمالی واقع است)یک مسیر مداوم (مثلا 200 مگاهرتزی) به CPU برقرار می کند.

n      CPU های P4 برای اتصال به حافظه و کلا سایر قسمت های Main احتیاج به برقراری ارتباط با پل شمالی دارند که پل شمالی توسط تولید کننده Clock (که در درون پل شمالی واقع است)یک مسیر مداوم (مثلا 200 مگاهرتزی) به CPU برقرار می کند.

 

n      2-استفاده از پل جنوبی و تکنولوژی HTT (که در سری پردازنده های AMD پیشرفته استفاده میشود).

n        Amdدر اینجا تولید کننده کلاک دردرون CPU واقع است و هایپر ترانسپورت ارتباط دهنده CPU و پل جنوبی است که مستقیما با تولید کننده Clock در تماس می باشد و هیچ واسطه ای میان تولید کننده Clock و حافظه وجود ندارد و Clock حافظه میبایست از کلاک CPU تبعیت کند که این شدیدا باعث بالا رفتن سرعت پردازش می شود. از اینها گذشته سرعت FSB در بهترین نمونه های P4 به 1066 مگاهرتز میرسد که اگر آن را با پردازنده های Athlon 64 FX که دارای FSB بالاتر از 2000 مگاهرتز می باشند.

 

تکنولوژی دو هسته ای:
 Intel
و  AMD

n      شركت AMD، با ساخت اولین مدل آتلون ۶۴ بیتی كه البته برخلاف نام آن، قابلیت پشتیبانی ۴۰ بیتی (نه ۳۲ و نه ۶۴) از حافظه را داشت و می‌توانست ۱۳۶ گیگابایت از فضای حافظه را آدرس‌دهی كند و اینتل با ساخت پردازندهXeon سری DP با قابلیت اجرای ۳۲ و ۶۴ بیتی و برخورداری از تكنولوژی hyper threading، اولین گام‌ها را جهت ساخت پردازنده‌های ۶۴ بیتی برداشتند. این پردازنده‌ها علاوه بر مهیا‌ساختن قابلیت دسترسی به میزان حافظه بیشتر برای سیستم‌عامل، به هر برنامه كاربردی قابل اجرا بر روی آن سیستم‌عامل، یك بلاك چهار‌گیگابایتی از حافظه را جهت اجرا اختصاص می دهند.

n      این توانایی جدید به نحو بسیار محسوسی، كاربران برنامه‌های طراحی مهندسی (CAD) و بسیاری از بانك‌های اطلاعاتی را با افزایش كارایی و سرعت اجرای برنامه‌ها مواجه‌‌كرد.

 

n      این پردازنده‌ها كه طبق نظر سازندگانشان به‌طور كامل از سیستم‌عامل‌ها و برنامه‌های ۳۲بیتی پشتیبانی كرده و هیچ خللی را به دلیل ارتقا به وضعیت ۶۴ بیتی، در برنامه‌های قبلی وارد نمی کنند.

n      در حالی كه در زمان اجرای ۳۲بیتی بر روی سیستم‌عامل‌های ۳۲بیتی، تنها چیزهایی كه می‌توانند عاید این محیط‌های قدیمی نمایند، عبارت است از:

n      ۱ - استفاده از فركانس بالاتر جهت اجرای تعداد بیشتری دستورالعمل در واحد زمان

n       ۲ - استفاده از سطوح بالاتر cache (سطح ۲) جهت افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات

n      ۳ - استفاده از سیلیكون‌هایی با كیفیت بالاتر و دارای تعداد ترانزیستور بیشتر باز هم در راه افزایش سرعت.

n      به هر روی هر دو شركت سرشناس تولیدكننده پردازنده‌های ۶۴ بیتی برای كامپیوترهای x۸۶ مدعی ساخت پردازنده‌های مذكور با كیفیت بالاتر بوده و در واقع هر دو ادعای پیشتازی در این عرصه را دارند.

n       

 

راه‌حل‌های اینتل :

 

n      این راه‌حل‌ها شامل سه دسته پردازنده (بعد از ارائه Xeon DP) و سه مدل پردازنده ایتانیوم به شرح زیر است:

n      ۱- پردازنده‌های سری ۶۴bit xeon

n      این سری از پردازنده‌های اینتل با قدرت انعطاف بالا و دو مگابایت cache لایه سه، به‌عنوان محبوب‌ترین پردازنده ۶۴ بیتی برای سرورها شناخته شده‌اند. ضمن این‌كه قادرند هم برنامه‌های ۶۴ بیتی و هم برنامه‌های ۳۲ بیتی را با كارایی بالا و با استفاده از حافظه‌های DDR۲ و خطوط حامل PCI‌‌‌Express اجرا كنند و در نتیجه كارایی سیستم را تا حد ۵۰درصد بالاتر از xeonهای قدیمی‌تر ۳۲ بیتی، مثل پردازنده ۳.۲xeon DP گیگاهرتز ببرند. این پردازنده‌ها در وب سرورها و ایمیل سرورها كاربرد زیادی دارند.

n       

n      ۲- پردازنده‌های سری ۶۴bit xeon MP

n      قدرتمندترین و سریع‌ترین پردازنده با نام xeon است و با قدرت بالای دسترسی به حافظه، هشت مگابایت cache لایه سه و وجود فناوری Demand Based Switching) DBS)، بهترین انتخاب برای سرورهای لایه واسط، یعنی همانApplication Server یا سرور مربوط به بانك‌های اطلاعاتی با حجم داده و پردازش بالا می‌باشد. این سرور در كاربردهای Enterprise، مثل سیستم‌های تجاری ERP و BI كاربرد بسیار مناسبی دارد

n       

n      ۳- ۶۴bit xeon workstation

n      همان‌گونه كه از نام آن برمی‌آید، این پردازنده قادر‌‌است با استفاده از قابلیت‌هایی مثل NetBurs

درباره وبلاگ


وبلاگ اختصاصی گروه نرم افزاری پروژه 1 شما در این وبلاگ می توانید از مطالب و آموزش های گروه استفاده کنید
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بزرگترین وبلاگ دانلود و ارائه مقالات رشته کامپیوتر و آدرس prozhe1.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 2
بازدید ماه : 768
بازدید کل : 219452
تعداد مطالب : 163
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1